Biologische geitenkaas uit eigen kaasmakerij

Op de Mèkkerstee grazen maar liefst 600 geiten. De vrouwtjesgeiten geven zo’n drie liter melk per dag. Van deze verse melk maken wij in onze kaasmakerij op ambachtelijke wijze biologische geitenkaas.

De geiten krijgen de beste biologische voeding en verzorging waardoor ze melk geven van hoogwaardige kwaliteit. Het resultaat is een heerlijke geitenkaas


DE MÈKKERSTEE WINT TWEE KEER GOUD EN ÉÉN KEER ZILVER IN ENGELAND!

Drie kazen van De Mèkkerstee hebben op twee verschillende kaascompetities in Engeland prijzen gewonnen. Bij de International Cheese Awards in Engeland heeft onze belegen geitenkaas GOUD en de Jerseykaas (die op de Mèkkerstee gemaakt wordt) ZILVER gewonnen! De Mèkkerstee beklede in de categorie Biologische Kaas Specialiteiten de eerste en tweede plaats! De International Cheese Awards is één van de grootste kaaskeuringen ter wereld! Elke kaas wordt aan een intensieve beproeving onderworpen voor de de goud, zilver of bronzen awards wordt toegekend.

Ook won de geitenkaas met Fenegriek goud en dat op de kaaskeuring op de Great Yorkshire Schow 2014 in Harrogate. De kaas werd eveneens door de jury uitgebreid getest en deze kaas was de beste in de categorie: Kaasspecialiteiten gemaakt van geitenmelk.


Jurycommentaar: "Rijke geitenkaas, goed gebalanceerd, met een geweldige textuur en een lange nasmaak!" Oude Jerseykaas gemaakt van 100% biologische Jerseymelk. Uiterst romig en subliem van smaak!Biologische geitenkaas met fenegriek: Zeer romig en een prachtige combinatie met fenegriek!

 

Mocht u interesse hebben op deze winnaars op te nemen in u winkel/handel, neem dan gerust contact met ons op!


Op de Mèkkerstee grazen maar liefst 600 geiten. De vrouwtjesgeiten geven zo’n drie liter melk per dag. Van deze verse melk maken wij in onze kaasmakerij op ambachtelijke wijze biologische geitenkaas.

De geiten krijgen de beste biologische voeding en verzorging waardoor ze melk geven van hoogwaardige kwaliteit. Het resultaat is een heerlijke geitenkaas!

 

Jerseykaas wint GOUD op de 'GREAT TASTE AWARD'2013!

Dit jaar is de (OP DE MEKKERSTEE GEPRODUCEERDE) Jerseykaas, van de JERSEYHOEVE richting Engeland gegaan om daar onderworpen te worden aan de kundige jury van de 'Great Taste Award'. De jury bekroonde de kaas met maar liefst TWEE GOUDEN STERREN! De beoordeling luide als volgt:

Volle, nootachtige smaak, mooi in balans met de romigheid van de Jerseymelk. Het zoutgehalte is erg goed op deze leeftijd en het zou interessant zijn om hem op latere leeftijd nog eens te proberen. Textuur is mooi romig en gladEEN BIJZONDER SMAAKVOLLE KAAS!

 

__________________________

MEKKERSTEE FENEGRIEK WINT GOUD OP DE 'GREAT TASTE AWARD 2012!
Mèkkerstee Fenegriek behaalt bij de Great Taste Award 2012 in Engeland GOUD in haar klasse:
geitenkaas. Een vakbekwame jury van 350 panelleden bepaalt welke voedingsmiddelen een
geweldige smaak oftewel een Great Taste hebben! Daarbij spelen uiterlijk, textuur, kwaliteit van de
ingrediënten en hoe goed het product is samengesteld een belangrijke rol.

Het commentaar van de jury is dat het een heerlijke jonge romige smaakt- naar- meer kaas is die er aantrekkelijk uitziet met veel fenegriek. Hij heeft een goed romige textuur en een mooie balans van smaken

Mèkkerstee behaalt in haar klasse één gouden ster nadat zij door minstens 16 juryleden unaniem is
verkozen tot award winnaar. Haar bijzondere romigheid en balans van smaken doen deze kaas naar
meer smaken. Daarmee voldoet Mèkkerstee Fenegriek aan de hoge kwaliteits‐ en smaakeisen van de
jury bestaande uit topchefs, food critici en inkopers en behoort Mèkkerstee toe tot een vrijwel
foutloos product met een geweldige smaak! Een flinke prestatie voor deze biologische geitenkaas die
door de inzet van E.M. Treur en Zn. BV deze award heeft gewonnen.

_______________________

Makkelijker verteerbaar 

Op de boerderij maken wij verschillende soorten geitenkaas: denk aan jonge en oude, maar ook - volgens speciaal recept - geitenkaas met mosterd, brandnetel en bieslook. Het grote voordeel van geitenkaas is dat het makkelijker te verteren is dan kaas van koemelk. Geitenkaas wordt zelfs drie keer sneller verteerd in de maag. Ook voor mensen met koemelkallergie is geitenkaas een uitkomst.