Geitenkaas en gewone kaas, twee dezelfde soort producten maar een wereld van verschil in kleur en smaak. Waar deze verschillen vandaan komen kunt u hier lezen.
Kleur
Geitenkaas is vele malen lichter dan ‘gewone’ kaas. Kaas van koemelk is veel geler van kleur. Het verschil in kleur komt door de maag van de geit en koe. In het voedsel van geiten en koeien zit het stofje caroteen, dit stofje is als het ware een soort kleurstof. In de maag van de geit wordt dit stofje omgezet in vitamine A, waardoor het niet terecht komt in de geitenmelk/ -kaas. Koeien daarentegen doen dit niet, daardoor komt het wel in de koeienmelk/ -kaas terecht, wat zorgt voor de gele kleur.
Smaak
Qua smaak zijn de twee soorten kaas niet te vergelijken. Kaas van koemelk is wat zachter van smaak, afhankelijk van de leeftijd van de kaas kan hij ietwat pittiger worden. Geitenkaas is over het algemeen wat nootachtig en pittiger van smaak is, maar ook hierbij is het afhankelijk van welk soort geitenkaas je proeft.
Onze geitenkaas
Onze kaas wordt gemaakt van biologische geitenmelk. Onze geiten krijgen elke dag de beste, biologische voeding wat resulteert in drie liter biologische melk, per geit per dag. Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten geitenkazen, waaronder Fenegriek, Jong Belegen, Belegen, Extra Belegen, Honing Klaver, Italiaanse Kruiden, Jong, Truffel en Oud.