bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geslotenBekijk onze openingstijden

Is geitenkaas lactosevrij?

Lactose is een suiker dat in melk voorkomt, daarom zit lactose ook in de meeste zuivelproducten verwerkt. Lactose komt voor in iedere soort melk, dus ook in geitenmelk. Echter bevat geitenmelk aanzienlijk minder lactose dan koemelk, daarom wordt geitenkaas over het algemeen beter verdragen dan koemelk door mensen met een lactose-intolerantie*.

Is geitenkaas lactosevrij?

Is geitenkaas glutenvrij?

In principe wordt in geitenkaas geen glutenbevattende granen verwerkt*, en zou dus glutenvrij moeten zijn. Echter worden er in sommige geitenkazen toevoegingen van kruiden gebruikt en/of andere toevoegingen en kan daardoor gluten bevatten. Wil je er zeker van zijn of een van onze geitenkazen glutenvrij is? Vraag dit dan aan een van onze medewerkers in de landwinkel.

Is geitenkaas vegetarisch?

Voor het stremmen van geitenkaas (door het stremmen wordt de melk een kwarkachtige massa) kan verschillende soorten stremsel worden gebruikt. Dit stremsel kan enzymen uit de maag van een kalf bevatten, waardoor de kaas niet meer vegetarisch is. Echter worden er steeds meer biologische kazen gemaakt met een vegetarisch stremsel, waaronder onze BioStee kaas. Bovendien, als een geitenkaas vegetarisch is, valt dit altijd op het etiket te lezen.

Beleef het kaasmaakproces van dichtbij

Bezoek onze geitenboerderij en kaasmakerij en ontdek hoe onze geitenkazen worden gemaakt. Je kunt van dichtbij meemaken hoe er van verse geitenmelk een smakelijke geitenkaas wordt gemaakt. Achter glas kijk je live mee met onze kaasmakers, en om 15:30 kun je zien hoe onze geiten worden gemolken. Super interessant! De Mèkkerstee is het hele jaar door van dinsdag tot zaterdag van 09:00 tot 17:00 geopend en de toegang is gratis.

*Wil je zeker weten of je geitenkaas kan eten? Raadpleeg dan eerst je behandelend arts of diëtist.