Geitenkaas past in een verantwoord voedingspatroon. Zo bevat geitenkaas vitamine A, B1, B2, B6, B11, B12 en D. Ook andere belangrijke stoffen – zoals calcium, kalium en fosfor – zijn van nature in geitenkaas aanwezig.
Geitenkaas is makkelijker te verteren dan koeienkaas. Dit komt omdat het eiwitprofiel van geitenmelk dichter in de buurt van moedermelk komt. Ook zitten er minder vetbolletjes in geitenmelk.
Is geitenkaas lactosevrij?
Heeft u lactose-allergie of bent u lactose-overgevoelig, dan is het niet verstandig om geitenkaas te eten. Geitenmelk bevat ongeveer tien procent minder lactose dan koemelk, maar is niet lactosevrij.
Dus, is geitenkaas gezond?
In vergelijking met ‘normale’ koeienkaas is geitenkaas iets gezonder. Toch geldt ook voor geitenkaas: eet met mate. Wilt u een minder vette geitenkaas, kies dan voor een magere variant.