bezoek onze webshop
Vandaag zijn wij geopend tot 17:00Bekijk onze openingstijden

Kaasmakerij

Alles over onze unieke kaasmakerij

De Mèkkerstee is een geitenboerderij en kaasmakerij. Op onze boerderij lopen zo’n 650+ geiten die samen ons van de beste geitenmelk voorzien. De geiten krijgen alle ruimte die zij nodig hebben en de melk wordt gebruikt voor de productie van geitenkaas. We bereiden alle geitenkazen op biologische en ambachtelijke wijze. Wilt u weten hoe? Lees snel verder.

Biologische geitenboerderij

De Mèkkerstee is een biologische geitenboerderij. De melk die we gebruiken voor het bereiden van de diverse geitenkazen komt dus van onze eigen geiten. Dagelijks krijgen ze de beste, biologische voeding: ons eigen grasklaver met kruidenhooi. Ze genieten de beste zorg en worden letterlijk in de watten gelegd. Dit resulteert in zo’n 3 liter hoogwaardige biologische melk per geit, per dag. Deze verse geitenmelk gebruiken wij o.a. voor het produceren van de geitenkazen in onze kaasmakerij, maar ook voor geitenmelkijs.

Zo proeft puur natuur

Proeft u een stukje van De Mèkkerstee Bio kaas, dan proeft u puur natuur. Dat komt doordat we geen zout en conserveringsmiddelen toevoegen aan de kaas, hierdoor proeft u een ongeëvenaarde geitenkaassmaak. Dagelijks verwerken we liters geitenmelk tot diverse soorten en smaken biologische geitenkaas. Dankzij een unieke receptuur krijgt de kaas een zeer romig en smeuïg karakter, zelfs onze oude geitenkaas! Nieuwsgierig? Breng een bezoekje aan de landwinkel en ervaar zelf de unieke smaak van onze geitenkazen uit eigen kaasmakerij.

Kijk mee in de kaasmakerij

De kaasmakerij is voor iedereen vrij te bezoeken. Het ontstaan van onze kaas is transparant. De bezoeker kan live meekijken met onze kaasmakers, uiteraard wel achter glas want hygiëne en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. De Mèkkerstee is FSSC 22.000 en Skal (BIO) gecertificeerd. Dat wil zeggen dat we voldoen aan de strenge hygiëne eisen en voldoen aan de Europese wetgeving voor biologische producten.

Let op! Houdt u er rekening mee dat er op zaterdag geen kaas wordt gemaakt. Wilt u onze kaasmakerij bezoeken? Bezoek dan onze boerderij op werkdagen van dinsdag t/m vrijdag. We heten u graag van harte welkom op De Mèkkerstee.

Zo wordt kaas gemaakt

 

Al meerdere keren bekroond met goud

Wij geloven in de kwaliteit van onze kaas, maar de experts gelukkig ook. Diverse kazen zijn al met goud beoordeeld o.a. op de International Cheese Awards. De prijswinnende kazen uit ons assortiment zijn o.a.: Mèkkerstee Bio Fenegriek, Mèkkerstee Bio Jong belegen, Mèkkerstee Bio Belegen, Mèkkerstee Bio Truffel en Jerseyhoeve Bio Schorren. Laatstgenoemde kaas wordt van 100% jerseymelk gemaakt. Jerseyhoeve Bio Schorren is dus een koekaas. Ook deze kaas is afkomstig uit onze kaasmakerij.

Bezoek kaasmakerij de mèkkerstee

Wilt u onze kaasmakerij bezoeken? De Mèkkerstee is van dinsdag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Parkeren en toegang tot de boerderij is gratis. Let op: op zaterdag wordt er geen kaas gemaakt. Wist u dat er nog veel meer te doen is op de Mèkkerstee? Maak er een leuk dagje van! Bezoek ook onze speeltuin, de kinderboerderij en het restaurant. De kinderen mogen ook met onze geitjes knuffelen. Zien we u binnenkort? Ons bezoekadres is: Hofdijksweg 34, 2353 KB Ouddorp.

Shop nu al jouw favoriete kazen in de webshop

Ook interessant

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws